- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 10 ay önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 121
10 Aralık 2024
Dünyamızdaki sömürünün, yoksulluğun ana sebebi emperyal devletlerdir. Bizlerin emeğine el koymaktadırlar. Bunun için silah üretirler, savaş çıkarırlar, terörü, teröristleri desteklerler, onlara maaş verirler. Emperyal devletlerin hepsi BM üyesidirler hatta egemen üyelerdirler!
Bunların, kendilerinin insan haklarına saygısı yoktur ki diğer ülkelerin insan haklarına saygılı olmalarını istesinler. Kabileleri, aşiretleri devlet kabul ederek BM bünyesine alıyorlar. Sonra din, mezhep, ırk, renk diyerek bizleri bölüp karşı karşıya getiriyorlar.
Şu güzelim dünyada insanlar sağlıklı yaşayabilse, eğitim alabilse, iş ve aş bulabilse, güvenlik içinde yaşayabilse, dünyayı dolaşabilse ne olur. Ana dilimizden başka bir ortak dilimiz olsa, birbirimizle konuşup anlaşabilsek insan gibi yaşayabilsek ne olur?
Ne olur, emperyal devletlere karşı, bizden yana olan yöneticileri seçebilsek?
Not: Bu konuda Bedri Baykam’ın bir yazısını da paylaşmak istedim.
https://www.bedribaykam.com/tr/yazilar/turkiye-ve-dunya-sahte-din-ve-irk-kavgalarindan-bikmadi
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Serdar Yıldırım- 1 gün önce
https://www.izdas.org/_files/ugd/d0a9b7_f42edd7f6c7... Portekiz'in Başkenti Lizbon'da...
Sena Sabcıoğlu- 1 hafta önce
bende şiir severim =) Mecburen Sustum
Hasret AKSOY- 1 hafta önce
Şiir severim :) Mecburen Sustum