Okuryazar / Kitaplar / Gıda, Su kaybı ve İsrafı isimli kitabı görüntülemektesiniz.
Gıda, Su kaybı ve İsrafı

Gıda, Su kaybı ve İsrafı

3 kişi beğendi
0 kişi okudu
0 kişi inceledi ve yorumladı
1 kişi alıntıladı ve paylaştı
Hakkında

Gıda, Su kaybı ve İsrafı

Kazim Şahin, İrfan Erol'nin Gıda, Su kaybı ve İsrafı kitabı Okuryazar'ın dijital kitaplığında. Pdf e-kitap olarak okuyabilir, dilerseniz indirebilirsiniz.

Gıda, Su kaybı ve İsrafı Hakkında - Kazim Şahin, İrfan Erol Pdf E-kitap Oku / İndir

Gıda, Su Kaybı ve İsrafı başlıklı rapor, artan nüfus, düzensiz kentleşme, kontrolsüz sanayileşme ve iklim değişikliği gibi küresel dinamiklerin gıda ve su kaynakları üzerindeki etkilerini ele almaktadır. TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu tarafından düzenlenen bir sempozyumun ardından hazırlanan bu eser, gıda ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konusunda bir yol haritası sunmaktadır. ​

Rapor, gıda ve su kaybı ile israfının nedenlerini ve bu sorunların çözümüne yönelik stratejileri detaylı bir şekilde incelemektedir. Ayrıca, kaynakların verimli kullanımı ve sürdürülebilirliğin sağlanması için önerilerde bulunmaktadır.

Editörlüğünü Prof. Dr. Kazım Şahin ve Prof. Dr. İrfan Erol'un yaptığı bu çalışma, politika yapıcılar, akademisyenler ve ilgili tüm paydaşlar için önemli bir başvuru kaynağıdır.


Gıda, Su kaybı ve İsrafı - İçindekiler


Gıda Kayıp ve İsrafının Küresel Boyutları Ve Etkileri 

Global Dimensions and Effects of Food Loss and Waste

İrfan EROL - Belgin SIRIKEN

Su Kayıp Ve İsrafının Boyutları: İklim Kaynaklı Potansiyel Risk ve Tehditler 

Dimensions of Water Loss and Waste: Climate-Related Potential Risks and Threats

İzzet ÖZTÜRK - Mehmet Melih KOŞUCU - Elif Zeynep DENERİ

Küresel Isınma ve İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Gıda ve Su Güvencesi Üzerine Olumsuz Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler 

Negative Effects of Global Warming and Climate Change on Sustainable Food and Water Security and Precautions to be Taken 

Mustafa YILDIZ

Gıda ve Su İsrafı'nın Sosyoekonomik Boyutu -İslamî Perspektiften Bir Analiz-

Socioeconomic Dimension of Food and Water Waste - An Analysis From Islamıc Perspective

Abdulmuttalip ARPA

Akıllı Tarım Teknolojileri Kullanımının Gıda ve Su Tasarrufu Üzerine Etkileri 

Effects of Use of Smart Agriculture Technologies on Food and Water Saving

Ufuk TÜRKER

İklim Değişikliği ve Çevre Kirliliğinin Azaltılmasında İnovatif Çözümler 

Inovative Solutions to Reduce Climate Change and Environmental Pollution 

Mehmet Emin AYDIN - Senar AYDIN

Çabuk Bozulan Bazı Gıdalarda Kayıp ve İsrafın Engellenmesi 

Preventing Loss and Waste in Some Perishable Foods

Mehmet Seçkin ADAY

Sürdürülebilir Atık Yönetimi Uygulamaları 

Sustainable Waste Management Practices

Hasan Sabri ÖZTÜRK - H. Kağan YENİÇERİ 

Gıda Atıklarının Katma Değerli Ürünlere Dönüştürülmesi 

Transforming Food Waste into Value Added Products

Vural GÖKMEN

Yerelden Genele Süreç ve Kriz Yönetiminde Gıda Bankacılığı ve Örnek Uygulamalar

Food Banking and Best Practices in Process and Crisis Management from Local to General 

Adnan ÇİÇEK - Didem DOĞAR

DİZİN 

Index


Konu: Gıda, Su kaybı ve İsrafı Kazim Şahin, İrfan Erol Gıda israfı, Su kaybı, Su israfı E-kitap oku, E-kitap indir, Pdf kitap oku, Pdf kitap indir

Kitap Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir