Kazim Şahin, İrfan Erol'nin Gıda, Su kaybı ve İsrafı kitabı Okuryazar'ın dijital kitaplığında. Pdf e-kitap olarak okuyabilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
Gıda, Su kaybı ve İsrafı Hakkında - Kazim Şahin, İrfan Erol Pdf E-kitap Oku / İndir
Gıda, Su Kaybı ve İsrafı başlıklı rapor, artan nüfus, düzensiz kentleşme, kontrolsüz sanayileşme ve iklim değişikliği gibi küresel dinamiklerin gıda ve su kaynakları üzerindeki etkilerini ele almaktadır. TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu tarafından düzenlenen bir sempozyumun ardından hazırlanan bu eser, gıda ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konusunda bir yol haritası sunmaktadır.
Rapor, gıda ve su kaybı ile israfının nedenlerini ve bu sorunların çözümüne yönelik stratejileri detaylı bir şekilde incelemektedir. Ayrıca, kaynakların verimli kullanımı ve sürdürülebilirliğin sağlanması için önerilerde bulunmaktadır.
Editörlüğünü Prof. Dr. Kazım Şahin ve Prof. Dr. İrfan Erol'un yaptığı bu çalışma, politika yapıcılar, akademisyenler ve ilgili tüm paydaşlar için önemli bir başvuru kaynağıdır.
Gıda, Su kaybı ve İsrafı - İçindekiler
Gıda Kayıp ve İsrafının Küresel Boyutları Ve Etkileri
Global Dimensions and Effects of Food Loss and Waste
İrfan EROL - Belgin SIRIKEN
Su Kayıp Ve İsrafının Boyutları: İklim Kaynaklı Potansiyel Risk ve Tehditler
Dimensions of Water Loss and Waste: Climate-Related Potential Risks and Threats
İzzet ÖZTÜRK - Mehmet Melih KOŞUCU - Elif Zeynep DENERİ
Küresel Isınma ve İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Gıda ve Su Güvencesi Üzerine Olumsuz Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler
Negative Effects of Global Warming and Climate Change on Sustainable Food and Water Security and Precautions to be Taken
Mustafa YILDIZ
Gıda ve Su İsrafı'nın Sosyoekonomik Boyutu -İslamî Perspektiften Bir Analiz-
Socioeconomic Dimension of Food and Water Waste - An Analysis From Islamıc Perspective
Abdulmuttalip ARPA
Akıllı Tarım Teknolojileri Kullanımının Gıda ve Su Tasarrufu Üzerine Etkileri
Effects of Use of Smart Agriculture Technologies on Food and Water Saving
Ufuk TÜRKER
İklim Değişikliği ve Çevre Kirliliğinin Azaltılmasında İnovatif Çözümler
Inovative Solutions to Reduce Climate Change and Environmental Pollution
Mehmet Emin AYDIN - Senar AYDIN
Çabuk Bozulan Bazı Gıdalarda Kayıp ve İsrafın Engellenmesi
Preventing Loss and Waste in Some Perishable Foods
Mehmet Seçkin ADAY
Sürdürülebilir Atık Yönetimi Uygulamaları
Sustainable Waste Management Practices
Hasan Sabri ÖZTÜRK - H. Kağan YENİÇERİ
Gıda Atıklarının Katma Değerli Ürünlere Dönüştürülmesi
Transforming Food Waste into Value Added Products
Vural GÖKMEN
Yerelden Genele Süreç ve Kriz Yönetiminde Gıda Bankacılığı ve Örnek Uygulamalar
Food Banking and Best Practices in Process and Crisis Management from Local to General
Adnan ÇİÇEK - Didem DOĞAR
DİZİN
Index
Konu: Gıda, Su kaybı ve İsrafı Kazim Şahin, İrfan Erol Gıda israfı, Su kaybı, Su israfı E-kitap oku, E-kitap indir, Pdf kitap oku, Pdf kitap indir