Okuryazar / Kitaplar / Biyokimya isimli kitabı görüntülemektesiniz.
0 kişi beğendi
0 kişi okudu
0 kişi inceledi ve yorumladı
0 kişi alıntıladı ve paylaştı
Hakkında

Biyokimya

İçindekiler Karbonhidratların sınıflandırılması Monosakkaritler Asimetrik C atomu Stereoizomerizm Spesifik çevirme derecesi Glukozun alfa ve beta şekilleri Mutarotasyon Ozazonlar teşkili Alkalilerin şekerler üzerine olan etkileri Asitlerin şekerler üzerine olan etkileri Monosakkaritlerin redükleyici özellikleri Fermantasyon Şekerlerin indirgenme ürünleri Şekerlerin oksidasyon ürünleri Aminşekerler Deoksi şekerler Disakkaritler Polisakkaritler Homopolisakkaritler Heteropolisakkaritler Karbonhidratların metabolizması Glikojenezis Glikojenolizis Karaciğerde glikojenolizis Kaslarda glikojenolizis Glikojen depolama bozuklukları Glikolizis Embden Meyerhof glikolitik yolu Piruvatın fosfoenolpiruvata dönüşmesi için gerekli olan reaksiyonlar Piruvik asidin Asetil-ko-enzim A'ya oksitlenmesi Aerobik glikolizis Glukoz oksidasyonunda enerji hesabı Pentoz fosfat yolu ile glikolizis Glukoz dışındaki hekzosların metabolizması Hormonların Karbonhidrat Metabolizması üzerine etkileri Karbonhidrat Metabolizması bozuklukları İnsülin çeşitleri Glukoz Tolerans testi Lipidler ve tanımı Lipidlerin sınıflandırılması Yağ Asitleri Esansiyel Yağ Asitleri Yağ asitlerinin fiziki - kimyasal özellikleri Triaçilgliseroller Yağ asitlerinin gliserolden başka alkollerle yaptıkları esterler Yağ asitlerinin fosforikasit bileşikleri Yağ asitlerinin sfingozin ile yaptığı bileşikler Terpenler Steroidler Lipidler ve hücresel zarlar Lipidlerin metabolizması Yağ asitlerinin oksidasyonu Ketogenezis ve ketozis Lipidlerin Biyosentezi Triaçil glisorellerin sentezi Fosfolipidlerin sentezi Sfingolipidlerin biyosentezleri Kolestrolün biyosentezi Karaciğer ve lipid metabolizması Hormonların lipid metabolizması üzerine etkisi Lipid metabolizması bozuklukları Aminasitler sınıflandırılması Aminasitlerin özellikleri İzoelektrik nokta Aminasitlerin bazı kimyasal reaksiyonları Aminasitlerin peptid bağı yapmaları Aminasitlerinin renk reaksiyonları Proteinlerin yapısı Proteinlerin sınıflandırılması Basit proteinler Bileşik proteinler Proteinlerin bazı fizikokimyasal özellikleri Bazı önemli Protein türleri Kan serumu Proteinleri Hemoglobin Proteinlerin metabolizması Ürenin teşekkülü Aminasitlerin ayrı ayrı metabolizmaları Nükleoproteinler ve nükleik asitler Nükleoprotein ve nükleik asitlerin metabolizmaları Pürin ve primidinlerin biyosentezleri Nükleit asit ve proteinlerin biyosentezi RNA Çeşitleri Proteinlerin biyosentezi Protein sentezinin düzenlenmesi Protein sentezinin inhibisyonu Hormonların protein sentezine etkisi Vitaminlerin tanımı ve sınıflandırılması Suda çözünen vitaminler Tiamin Riboflavin Niyasin Pridoksin Biotin Pantotenik asit P-aminbenzoik asit Folik asit Siyanokobalamin Lipoik asit Askorbik asit Vitamin etkisi yapan diğer maddeler Yağda çözünen vitaminler A vitaminleri D vitaminleri E vitaminleri K vitaminleri Ubikinon ve plastokinon Enzimin tanımı ve yapısı Enzimatik aktivitenin inhibisyonu Enzimlerin sınıflandırılması Enzim aktivitesinin ölçülmesi Substrat konsantrasyonunun rolü Michaelis Menten teorisi Enzimatik aktivitede pH'ın rolü Isının enzimatik aktivitedeki rolü Enzimatik reaksiyonların düzenlenmesi Allosterik enzimler Önemli Kenzimler ve görevleri Enzimolojiden tıp alanında yararlanılması Hormonların etki şekli Hormon reseptör sistemi Hipofiz hormonları ve hipofizin düzenleyici etkisi altında bulunan hormonlar Hipofiz ön lop hormonları Adrenokortiklotropik hormon Tirotropik hormon Folikülü stimüle eden hormon Luteinizi eden hormon Prolaktin Growth hormon Hipofiz arka lop hormonları Antidiüretik hormonun etki şekli Oksitosin Hipofiz arka lop hormonları Tiroid hormonları Kalsitonin Parathormon İnsülün Glukagon Steroid hormonlar Adrenal hormonlar Seks hormonları Erkek seks hormonları Dişi seks hormonları Korpus Luteum hormonu Relaksin Plasenta hormonları Bazı doku hormonları

Kitap Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir