Mehmet Emin Aydın, Kazim Şahin, Sezai Ercişli'nin Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda kitabı Okuryazar'ın dijital kitaplığında. Pdf e-kitap olarak okuyabilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda Hakkında - Mehmet Emin Aydın, Kazim Şahin, Sezai Ercişli Pdf E-kitap Oku / İndir
Son 60 yılda insan faaliyetleri nedeniyle yaşanan biyoçeşitlilik kaybı, gıda güvenliğimiz ve tarımın sürdürülebilirliği için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Türkiye'nin 2024'te ev sahipliği yapacağı 16. Taraflar Konferansı (COP16) öncesinde, bu kritik konu "Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda" kitabında multidisipliner bir yaklaşımla ele alınıyor.
Kitap, biyoçeşitliliğin yaşamımız ve geleceğimiz için önemini vurgularken, habitat kaybı, doğal kaynakların aşırı kullanımı, kirlilik, istilacı türler ve iklim değişikliği gibi küresel biyoçeşitlilik tehditlerine de dikkat çekiyor. Biyoçeşitlilik ile gıda ve tarımsal üretim sistemlerinin sürdürülebilirliği arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceleyen bu eser, konuya duyarlı herkes için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.
Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda - İçindekiler
İklim Değişikliği ve Tarımsal Biyoçeşitliliğe Etkisi
Climate Change and its Impact on Agricultural Biodiversity
Levent Şaylan
İklim Değişikliğinin Bitki Genetik Kaynakları Üzerine Etkisi
The Effect of Climate Change on Plant Genetic Resources
Gülay Beşirli, Mehmet Cengiz Arslanoğlu, Erdinç Oğur
Tarım Alanlarından Gelen Mikro Kirleticiler ve Endokrin Bozucular
Micropollutants and Endocrine Disruptors From Agricultural Fields
Sezai Ercişli
Hatalı Su Kullanımı ve Biyoçeşitlilik Kaybı
Improper Water use and Biodiversity Loss
Üstün Şahin
Bilinçsiz Gübre Kullanımının Biyoçeşitlilik Üzerine Etkisi
The Effects of Unconscious Fertilizer use on Biodiversity
Metin Turan, Ayhan Kocaman
Hatalı Pestisit Kullanımı ve Biyoçeşitlilik Kaybı
Misuse of Pesticides and Biodiversity Loss
Ramazan Canhilal, Ebubekir Yüksel
Rizosferde Biyoçeşitlilik Kaybı
Biodiversity Loss in the Rhizosphere
Semra Demir
Yaban Hayatı ve Biyolojik Çeşitlilik Kaybı
Wildlife and Loss of Biodiversity
Atilla Durmuş
Su Ürünleri Üretimi ve Balık Biyoçeşitliliğinin Değişimi
Aquaculture Production and Change in Fish Biodiversity
F. Güler Ekmekçi, M. Altuğ Atalay, Mahir Kanyılmaz
Biyoteknoloji ve Biyoçeşitlilik İlişkisi
The Relation of Biotechnology and Biodiversity
Hatice Gülen
Tarımsal Üretim, Biyoçeşitlilik ve Gıda Güvenliği
Agricultural Production, Biodiversity and Food Safety
Ali Aydın
Sürdürülebilir Gıda Üretiminde Biyoçeşitliliğin Rolü
The Role of Biodiversity in Sustainable Food Production
Hamit Köksel, Oğuz Acar
Biyoçeşitlilik Kavramı Ekseninde Geleneksel ve Ekolojik Tarım
Conventional and Ecological Agriculture on The Axis of Biodiversity Concept
Ramazan Çakmakçı
Geleneksel / Yerel Tohumlar, Gdo ve Biyoçeşitlilik
Traditional / Local Seeds, GDO And Biodiversity
Ahmet Balkaya
Biyoçeşitliliğin Beslenmeye Etkisi
Effects of Biodiversity on Nutrition
Zehra Büyüktuncer Demirel
Biyoçeşitliliğin Sağlık Üzerindeki Etkileri
Effects of Biodiversity on Health
Fatma Çelik, Emre Manisalı
Bitkilerde Biyoçeşitliliğin Genetik Temelleri
Genetic Sources of Biodiversity in Plants
Kamil Haliloğlu
Tarımsal Ürünlerde Biyoçeşitliliği Koruma Stratejileri: Uzun Süreli Depolama İçin Biyoteknolojiden Yararlanma
Biodiversity Conservation Strategies in Agricultural Crops: Harnessing Biotechnology for Long-Term Storage
Ekrem Gürel, Dipul Kumar Biswas, Sarah Jorjani, Nour Alawad, Ömer Can Ünüvar, Mehmet Örgeç, Songül Gürel
Dizin / Index
Konu: Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda Mehmet Emin Aydın, Kazim Şahin, Sezai Ercişli Biyoçeşitlilik, Çevre, Tarım E-kitap oku, E-kitap indir, Pdf kitap oku, Pdf kitap indir