Kazim Şahin'nin Alternatif Gıda Kaynakları kitabı Okuryazar'ın dijital kitaplığında. Pdf e-kitap olarak okuyabilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
Alternatif Gıda Kaynakları Hakkında - Kazim Şahin Pdf E-kitap Oku / İndir
Tabiatın sunduğu zengin kaynaklar, insanlık için tarım ve gıda üretiminin temel dayanağını oluşturur. Ancak günümüzde iklim değişikliği, su ve toprak kaynaklarının bilinçsiz kullanımı, tarımsal çeşitliliğin azalması ve genetik müdahaleler gibi etkenler, hem ekosistemleri hem de gıda güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir.
Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda, bu mühim meseleleri bilimsel bir bakışla ele alıyor; tarım sistemlerinin sürdürülebilirliği, geleneksel tohumların korunması, su ürünleri üretimi, tarım ilacı kullanımı gibi konularda kapsamlı bir değerlendirme sunuyor. Tarım ve gıdanın geleceği için gerekli stratejileri tartışan eser, aynı zamanda biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik çözüm önerilerini de içeriyor.
Küresel gıda krizinin eşiğinde, doğa ile uyumlu üretim yöntemlerini ve sürdürülebilirliği merkezine alan bu kitap, sağlıklı bir gelecek için bilime ve doğaya kulak vermek gerektiğini hatırlatıyor.
Alternatif Gıda Kaynakları - İçindekiler
Alternatif Gıda Kaynakları: Beslenme ve Sağlık Gerekçeleri
Alternative Food Sources: Nutritional and Health Reasons
Muazzez GARİPAĞAOĞLU - Melike Şeyma DENİZ
Ekosistem ve Sürdürülebilirlik Gerekçeleri
Ecosystem and Sustainability Reasons
Sezai ERCİŞLİ
Alternatif Protein Kaynaklarına İlişkin Gelişmeler, Mevzuat ve Denetim
Developments, Legislation and Control of Alternative Protein Sources
İrfan EROL - Nilay DEMİR
Bitki Bazlı Protein Kaynakları
Plant-Based Protein Sources
Ali Adnan HAYALOĞLU
Hücre Kültürü Bazlı Protein Kaynakları: Yapay Et
Cell Culture Based Protein Sources: Artificial Meat
Halit CANATAN
Tek Hücre-Mikroorganizma Bazlı Protein Kaynakları
Single Cell Protein Sources
Berat Zeki HAZNEDAROĞLU
Böcek Bazlı Protein Kaynakları
Insect Protein Sources
Sedef Nehir EL
Alternatif Protein Kaynaklı Beslenmenin Toplum Sağlığı Açısından Yararları ve Riskleri
Benefits and Risks of Alternative Protein-Sourced Nutrition in Terms of Public Health
Eda KÖKSAL
Alternatif Protein Kaynaklarının Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanım Alanları: Sürdürülebilirlik Bakış Açısı
Applications of Alternative Protein Sources in Food Service Systems: A Sustainability Perspective
Aslıhan ÖZDEMİR - Zehra BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Alternatif Gıda Kaynakları: Tüketici Kabulü ve Duyusal Yönden Değerlendirme – Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler
Alternative Food Sources: Consumer Acceptance and Sensory Evaluation – Global And Local Examples
Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE
Etik ve Moral Değerler Açısından Alternatif Gıda Kaynakları -Helal Ekseninde Bir Değerlendirme-
Alternative Food Sources in Terms of Ethical and Moral Values -An Evaluation On The Axis Of Halal-
Murat ŞİMŞEK
Dizin
Index
Konu: Alternatif Gıda Kaynakları Kazim Şahin Gıda, Sürdürülebilirlik, Beslenme E-kitap oku, E-kitap indir, Pdf kitap oku, Pdf kitap indir