Okuryazar / Dergi / Hurma Şerbeti yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 498
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen
Hurma Şerbeti

Hurma Şerbeti

  Malzemeler: 200 gram hurma 5 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanması: # 5 su bardağı su bir tencerede kaynatılır. # Kaynayan suya hurmalar ilave edilir ve yarım kapakla tencerenin ağzı kapatılır. # Hurmalar şekli tamamen kaybolana kadar kısık ateşte haşlanır. # Şeker ilave edilerek, 2-3 dakika kaynatılır. # 1 çay kaşığı tarçını ilave edilir. # Süzgeçten geçirilir ve sürahiye aktarılır. # Soğuduktan sonra ikram edilir. Not: Osmanlı mutfağına özgü bir şerbettir. Hurma şerbeti tarifi Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Neslihan- 1 yıl önce

Yetimi itip kakan, yoksula hak etitğini vermeyen ki...Maun Suresi - Türkçe Anlamı, Ar...

Emre Bağce- 1 yıl önce

İnşaat rantı uğruna, mahallelerin toptan yerinden s...Ahmet Haşim - Bir Ağaç Karşısın...

Emre Karasu- 1 yıl önce

Daha Fazlasını Gör