- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 1044

Hurma Şerbeti
Malzemeler:
200 gram hurma
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanması:
# 5 su bardağı su bir tencerede kaynatılır.
# Kaynayan suya hurmalar ilave edilir ve yarım kapakla tencerenin ağzı kapatılır.
# Hurmalar şekli tamamen kaybolana kadar kısık ateşte haşlanır.
# Şeker ilave edilerek, 2-3 dakika kaynatılır.
# 1 çay kaşığı tarçını ilave edilir.
# Süzgeçten geçirilir ve sürahiye aktarılır.
# Soğuduktan sonra ikram edilir.
Not: Osmanlı mutfağına özgü bir şerbettir.
Hurma şerbeti tarifi
Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
derviş baba- 1 hafta önce
Dolgun bir yazı. Teşekkürler...İbn Sînâ (Avicenna): Bilgelik,...
Neslihan- 2 ay önce
Çok güzel, duygulu bir türkü. 🥰🙏Allı Turnam Bizim Ele Varırsan...
Kadir TEPE- 3 ay önce
İnsanın eşinden, sevdiğinden ayrı kalışın; ya da on...Allı Turnam Bizim Ele Varırsan...