Okuryazar / Dergi / Hurma Şerbeti yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 1083
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen
Hurma Şerbeti

Hurma Şerbeti

  Malzemeler: 200 gram hurma 5 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanması: # 5 su bardağı su bir tencerede kaynatılır. # Kaynayan suya hurmalar ilave edilir ve yarım kapakla tencerenin ağzı kapatılır. # Hurmalar şekli tamamen kaybolana kadar kısık ateşte haşlanır. # Şeker ilave edilerek, 2-3 dakika kaynatılır. # 1 çay kaşığı tarçını ilave edilir. # Süzgeçten geçirilir ve sürahiye aktarılır. # Soğuduktan sonra ikram edilir. Not: Osmanlı mutfağına özgü bir şerbettir. Hurma şerbeti tarifi Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Okuryazar- 3 hafta önce

Teşekkür ederiz 🌸🙏Mustafa Kemal Atatürk Kimdir? T...

Okuryazar- 3 hafta önce

Teşekkür ederiz 🌸🙏Mustafa Kemal Atatürk Kimdir? T...

Murat şenocak- 4 hafta önce

Emeğiniz için teşekkür ederim. Yorucu bir hayatın...Mustafa Kemal Atatürk Kimdir? T...
Daha Fazlasını Gör