- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 937

Hurma Şerbeti
Malzemeler:
200 gram hurma
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanması:
# 5 su bardağı su bir tencerede kaynatılır.
# Kaynayan suya hurmalar ilave edilir ve yarım kapakla tencerenin ağzı kapatılır.
# Hurmalar şekli tamamen kaybolana kadar kısık ateşte haşlanır.
# Şeker ilave edilerek, 2-3 dakika kaynatılır.
# 1 çay kaşığı tarçını ilave edilir.
# Süzgeçten geçirilir ve sürahiye aktarılır.
# Soğuduktan sonra ikram edilir.
Not: Osmanlı mutfağına özgü bir şerbettir.
Hurma şerbeti tarifi
Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Neslihan- 2 hafta önce
Tüm çocuklar ve büyükler okumalı:-)Momo (Michael Ende): Kitap Özet...
Esma Doğan- 2 hafta önce
Michael Ende 👏👏👏🤍Momo (Michael Ende): Kitap Özet...
Neslihan- 4 hafta önce
Değerli bir yazı ve bakış açısı. Kendimizin ve başk...Görmezden Geldiğin Her Şey, Bir...