Okuryazar / Dergi / Erişteli Sahur Pilavı yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 467
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen
Erişteli Sahur Pilavı

Erişteli Sahur Pilavı

  Bu yazımızda Ramazan'a özgü tok tutma özelliğine sahip güzel bir pilav tarifi paylaşacağız. Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı erişte 1 adet kuru soğan 1 su bardağı rendelenmiş domates 1 çorba kaşığı domates salçası 5 su bardağı su 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: # Tencere ateşe yerleştirilir ve 1,5 çay bardağı yağ konur. # Biraz ısınması beklenir ve 1 su bardağı erişte kavurmak üzere ilave edilir. # Erişteler kahverengiye yaklaşıncaya kadar kavrulur. # Doğranılan soğan eklenir. Soğanın çabuk yumuşaması için tuz da katılır. # Soğan şeffaflaştıktan sonra, domates salçası ve rendelenen domates ilave edilir. # Domates kaynayana kadar pişirilir. # 2 su bardağı yıkanıp süzülen bulgur ilave edilir. # Bulgurlar renk değiştirene kadar karıştırılır ve üzerine 5 su bardağı sıcak suyu eklenir. # Kaynama noktasına geldikten sonra, orta ateşte 10 - 12 dakika pişiriyoruz Yarım saat dinlensin, sonra servise sunabiliriz. Lezzetli, yapımı kolay, tok tutcu özelliği olan, Ramazan'da, özellikle sahurda pişirebileceğimiz güzel bir pilav tarifi paylaştık. İnşallah en kısa sürede denersiniz bizleri hatırlarsınız. Şimdiden Afiyet Olsun! Erişteli Sahur Pilavı Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Ayhan- 1 gün önce

İnfoCheri- 1 gün önce

Eğer bir virüsten korunmak istiyorsanız bunun en gü...COVİD-19 Eris Varyantı (Eris Vi...

Neslihan- 1 yıl önce

Yetimi itip kakan, yoksula hak etitğini vermeyen ki...Maun Suresi - Türkçe Anlamı, Ar...
Daha Fazlasını Gör