- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Kültür-sanat
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 193

13 – 14 anahtarı / resim sergisi
Birkancan Özkan'ın ‘'13 – 14 Anahtarı'' isimli sergisi 9 Ocak – 28 Ocak 2015 tarihleri arasında Galeri Soyut / C Salonu'nda izleyici ile buluşuyor.
Boşlukta salınan ve bu boşluğun refleksleri sayesinde biçimlenen-biçimlendiren bir yapının üstünde nefes almaya başladık. Önceleri, yaşam reflekslerimizi geliştirmekle meşguldük. Daha sonra, içimizde hareket halinde olan, sürekli titreşen ve ancak bir su yansımasında fark ettiğimiz ‘'Öz'ü'' gördük. Bu durum bazı ihtiyaçları gereksindirdi: Konuştuk, İnandık, Merak ettik, Âşık olduk, Yazdık, Çizdik, Müziği keşfettik.
Günün birinde, birdenbire içimizde bir aydınlanma oldu. Sorguladık. Yeni yaşam alanları arzuladık, uzun mesafeler kat ettik. Yaşamımızı kolaylaştıracak çeşitli aletler yaptık. Üzerinde dolaştığımız mekâna DÜNYA ismini verdik. Gün geçtikçe diğer canlılardan daha farklı olduğumuzu anlamakla kalmayıp, doğayı şekillendirme kibrine bile kapıldık. Zamanı keşfettik, kentleştik ve çoğaldık…
Gün, hafta, ay, yıl, asır, sonsuzluk… Asır, yıl, ay, hafta, gün, saat, dakika, saniye, salise, an, sonsuzluk. Bu döngü içerisinde, arada kalmışlığını fark eden insanoğlu, bu korkunç sonsuzluğa karşı, kendi yapay doğasını inşa ederek yeni bir çağ atladı. Var olan doğanın üzerine modifiye edilmiş yapay bir doğa kurmak, algılar dünyasını yeni nesil bir pazarlama ve iletişim aracına dönüştürdü. Bu sebeple yaşamın şu ana kadar geçirdiği süreçlerin ve topladığı verilerin, hayatımızın her zerresinde kendini hissettiren ortak bir dil olduğunu fark ediyoruz.
Sanatçı, yapıtlarında yapay doğanın hepimizin üstündeki etkilerini keşfetmeye çalışmış ve ortak bilinçsel iletişimin varlığına ithafen, gözlemlerini ‘'13-14 Anahtarı'' başlığı altına toplamıştır. Her birimizin içinde var olan, derinden bildiği ve farkında olduğu küçük hikâyeler, korkular, imajlar, renk dengeleri, dünyanın her yerinde, her insan için geçerli olan farkındalıklar ve gerçeklik,İnsan doğasının temeli üstünden, insanın yarattığı yapay doğadan beslenir. Aradaki ironiler çoğunlukla bir otobüs yolculuğunda gözümüze çarpmayan ama daha sonrasında aklımıza geliveren görüntüler ya da arzular gibidir. Resimlerdeki karmaşık ve kaotik kompozisyon basit bir göz illüzyonudur. Fakat ardındaki gerçekliği, yine en öndeki, en karışık renkler doğurmaktadır.
(13-14 anahtarı hayatımızın her anında lazım olabilecek bir tamir ekipmanıdır. Genellikle de herhangi bir tamir işinde, en çok ihtiyaç duyulan anahtardır. Şöyle bir düşündüğünüzde, sizler de hatırlayacaksınız…)
Açılış: 9 Ocak Cuma, Saat: 18:00 - 20:00, Yer: C Salonu, İnternet Adresi: http://galerisoyut.com.tr/birkancan-ozkan-2015//
Galeri Soyut
Yıldızevler Mah. R. Tagore Cad Şehit Mustafa Doğan Sokak No: 82 / A – B Çankaya – 06550 / ANKARA
Tel: (+90312) 438 8670 Faks: (+90312) 438 86 72
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Murat şenocak- 1 ay önce
Son paragraf üzdü ama maalesef ki gerçek buPapatyalar
Reşat binbaşıoğlu- 1 ay önce
Bu şiiri en iyi. Şerk eden Niyazi misriÇıktım Erik Dalına
Mustafa Atagün- 4 ay önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...