"Souvenirs" Demis Roussos'tan Ajda Pekkan'a Tenha Kalan Bir Nağme (1976)
Ajda Pekkan'ın aranjman eserleri nadide zenginliklerinden biridir.
1976'da Demis Roussos'un "Souvenirs" adlı şarkısının Türkçeye uyarlanmış hali "Hatıradan Hatıraya" ötede yalnız kalmış fakat tekrar gün yüzüne çıkmış.
Ajda Pekkan'ın Sanatsal Sezgisi
1970'lerin o yeni beliren muhtemelen popüler olacağı belli olan müzikal eğilimleri önceden fark ediyordu. Onun bu ileri görüşlülüğü dehasının mükemmel birer örneğidir.
Akabinde Fikret Şeneş'in usta dokunuşlarıyla o melodileri Türkçenin zenginliğiyle harmanlıyor ve bize sunuluyordu. "Hatıradan Hatıraya" aslında Ajda'dan bize yarım kalmış armağan.
Gözden Kaçan Boşluk
Derin etkileyici yorum o yıllarda plağa basılmadı ve hiçbir albümde yok. Bu ihmal müzik dünyasında ukde kalmış bir boşluk olarak tarihte yer edinir. Ajda'nın sesiyle hayat bulan bu eser sadece dinlenmeyi değil ölümsüzleşmeyi fazlasıyla hak ediyordu. "Hatıradan Hatıraya"nın duygusal yoğunluğu ve Ajda'nın bu parçaya kattığı mana dönemin meraklısı bir yana bugün işitenler için dahi eşsizdir.
Ajda Pekkan - Hatıradan Hatıraya (Konser 1976): https://youtu.be/8Sw1LyrDehU
Demis Roussos - From Souvenirs to Souvenirs (1975) (Orijinal): https://youtu.be/pdoW2P049S0
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Emre Bağce- 5 gün önce
Hocam eminim sizin hayata dokunan, değer katan çok... Memleketi Toparlamak
Abdullah Köktürk- 5 gün önce
Bir araya gelinirse bizim de bir fikrimiz olur tabi... Memleketi Toparlamak
Emre Bağce- 6 gün önce
Toplumumuzda çok sayıda dürüst ahlaklı insan eminm... Memleketi Toparlamak