Mesele Kişiler Değil, Toplum!
Toplum olarak son yıllarda gördüğüm en büyük sorun: Bir olay ya da durumda meselenin toplumdan kişiye indirgenmesi.
Olayı ya da durumu kişiye (Ayşe, Fatma, Ali...) indirgediğiniz zaman olayın mahiyeti azalır ve sonuç olarak da alınacak dersten ziyade kişi hedef alınarak toplumda gruplaşmalar (Ayşe'ye destek verenler, Ali'ye destek verenler, Ayşe'yi eleştirenler...) meydana gelir. Ve toplum kendi içinde sayısız parçalanmalara maruz kalır. Parçalara ayrılan toplum da gitgide silik bi silüetten farksız olur. Ve en sonunda o silik silüet de bir toz bulutu gibi dağılıp gider.
Sonuç: Bi ton gereksiz ve saçma tartışmalar kalır meydanda.
Çözüm: Olay ya da durumda gerekli incelemeler ve analizler yapıldıktan sonra kişi hedef gösterilmeden toplumu hedef alan gerekli açıklama ve tavsiyelerde bulunulabilir. (Konu hakkında bilgi sahibi değilseniz gereksiz konuşmlardan kaçının.)
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
-
Emre Karasu Okçular tepesini kim terketti? O gün orda savaşanlar biliyor başka kimse bilmiyor ne güzel insanlarmış birbirlerinin ayıplarını anlatmaktan haya ederlermiş Rahmet olsun onlara
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Mustafa Atagün- 2 gün önce
Yapacak çok şey vardır. İnsanlık bunu gönlümüzün is... Yağma Düzeni
Emre Bağce- 2 hafta önce
Teşekkür ederim abı. Var olun. Dilimiz döndüğünce,... Yağma Düzeni
Kadir TEPE- 2 hafta önce
Değerli Hocam, yapacak şeyin ne olduğunu çok güzel... Yağma Düzeni