- Yazar: Mustafa Şamil ŞEN
- Kategori: Siyaset, Kişisel Blog Yazısı
- Bu yazı Okuryazar’a 5 saat önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 28

İran'ın Türkiye'de Oluşturduğu Beyin Çalkalanması
İran ile İsrail terör örgütü arasında başlayan savaştan sonra Türkiye'deki farklı grupların beyinlerinde çok itiraf edemedikleri çalkalanmalar yaşandı. Maddeler halinde özetlemek istiyorum.
1- Dini gruplar: Bu gruplara İslami kesin demeye utandığım için ve ne diyeceğimi bilemediğim için bu ismi buldum. Yıllardır direniş cephesini ayakta tutan İran'ın küffar ile cihat etmediğini iddia eden bu gruplar kısa bir sessizlikten sonra tam "danışıklı dövüş" diyen birkaç mayın eşeği bulmuşlardı ki onların linçlendiğini görünce kendilerini sessize alıp, şu olanlar bi bitsin" moduna geçtiler. Bu arkadaşları ayrıca İsrail'e her türlü lojistik destek verilmesi ve her türlü ticaretin yapılması esnasındaki sessizliklerinden ve hatta kimisinin hünerli desteklerinden kayıtlara geçirmiştik.
2- Sekülerler: Yıllar yılı şeriat düşmanlığı yapan bu küflü arkadaşlar şimdi iki şeriat devletinin arasında kalmış gibi kendilerini hissediyorlar ve tabi ki İslam şeriatındansa Yahudi şeriatını kendilerine daha yakın görüyorlar. Şaşırtmadılar. Şu günlerde düşene bir tekme atmak gibi olmasın da Fatih Altaylı'nın İsrail övgülerine bakabilirler meraklıları. Türkiye'de şeriatla demokrasiyi yan yana düşünemeyen bu arkadaşlar İsrail demokrasisini nasıl övüyor.
3- Milliyetçiler: Belki milletçi kesimin tümünü itham etmek yanlış olur ama bu sinsiler milletimizin içinden İslam'ı alıp milliyetçilik diye İslam öncesi dönemleri bize rol model gösteren bir şebeke. Yakın zamanda Osmanlı-İran savaşlarında İran'ı öven, Şah İsmail'in Yavuz Sultan Selim'den daha Türk olduğu propagandası yapan bu elemanlar çok enteresan bir tarihi durumla karşı karşıya kaldılar. İran'ın başında yine Türkler var ve İsrail İran'da Türk şehirlerini de vururken bu "milliyetçi" arkadaşların İran'a açık destek verememeleri ya da İsrail karşısında net duramamaları kayıtlara geçiyor.
Bu liste uzatılabilir ama son bir not eklemek istiyorum. İsrail Terör Örgütü'nün İran'a saldırmasından bir gün önce Eyüp Sultan'da şii grupların Gadir-i Hum bayramını kutlamak üzere toplanacaklarına ilişkin bir haber çıktı. Bu habere karşı "beyaz sarığını sar gel" diye karşı davet yapanlar da oldu. Eğer bu provokasyon tutsaydı İran'a saldırısından önce İsrail'e güzel bir jest olurdu. Acaba kaşıyanlar kimlerde araştırmak lazım.
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Mustafa Şamil ŞEN imzasında diyor ki;
Olacaklar Olacak
Mustafa Şamil ŞEN'ın Profili Mustafa Şamil ŞEN'ın Tüm YazılarıBu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Serena- 1 hafta önce
@neslihankaya Çok teşekkür ederim İnsanlık ince işçilik ister. İ....
Neslihan- 1 hafta önce
Ana sayfada veya profil sayfanızda "Ne var Ne yok..... İnsanlık ince işçilik ister. İ....
Serena- 1 hafta önce
Youtubedan müzik eklemiştim ama görünmüyor sanırım.... İnsanlık ince işçilik ister. İ....