- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 3 ay önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 175
15 Ocak 2026
Günaydın,
1.Dünya savaşında Osmanlı ile Rus orduları arasında geçen Kafkas cephesi muharebelerinin dönüm noktası olarak bilinen ve 22 Aralık 1914'te başlayıp 15 Ocak 1915'te sona eren Sarıkamış harekatında, 60 bini donarak olmak üzere 80 bin genç askerimiz şehit olmuştur.
Dedem Mustafa’nın evinden 4, o zaman 52 hane olan köyümden 38 genç yürüyerek bir haftada Kaçkar dağlarını aşarak birliklerine katılmışlardır.
Savaş 15 Ocak 1915’te sona erdi ancak babaannem Sultan, eşinin bir zaman döneceği inancıyla tek çocuğunu büyüterek, 1945’e kadar yaşadı.
Şehitlerimizi, dedemi ve silah arkadaşlarını, onların dönüşünü bekleyen eşlerini, sevgililerini, çocuklarını sevgi saygı ve rahmetle anıyorum.
Ruhları şad olsun. Nur içinde olsunlar.
https://www.youtube.com/watch?v=i3DAQqK-ypk
Not: Sarıkamış harekatını kimileri başlangıçta, kimileri ortada, anıyorlar. Bence savaşlar bitiş tarihlerinde değerlendirilerek anılmalıdır.
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Mustafa Atagün- 5 gün önce
Yapacak çok şey vardır. İnsanlık bunu gönlümüzün is... Yağma Düzeni
Emre Bağce- 2 hafta önce
Teşekkür ederim abı. Var olun. Dilimiz döndüğünce,... Yağma Düzeni
Kadir TEPE- 3 hafta önce
Değerli Hocam, yapacak şeyin ne olduğunu çok güzel... Yağma Düzeni