- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 1 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 304
07.03.2025
GÜNAYDIN,
Çayırhan termik santrali ve maden sahasında çalışan işçiler, çalıştıkları madenin özelleştirilmesine karşı 20 Kasım 2024 te direniş başlatmış kendilerini maden ocağına kapatmışlardı. Özelleştirmenin ertelenmesi üzerine ara verilen direniş ihalenin yapılacağı 04 Mart 2025 öncesinde yeniden başlatılmış ve 50 işçi kendilerini ocağa kapatmışlardır.
İktidar yandaşı olmayan tüm siyasi partiler eylemi desteklemekte ve emeğin inada kurban edilmemesini istemektedir.
Barış ve Demokrasi için aracı olan DEM partinin bu konuda duruşu nedir, herhangi bir açıklama yaptı mı, ben kaçırdım herhalde, bilen varsa açıklasın lütfen.
Arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
Not: Sağlık nedenleriyle ocaktaki direniş yüzeye taşınmıştır. Yağmalama için beş şirket yarışmaktadır. Devletin kimin yanında olacağını izliyoruz.
https://www.youtube.com/watch?v=ra7X0USUExI
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Emre Bağce- 10 saat önce
Keyifle, biraz da hüzünle okudum; tebrik ederim Bur... Bayramdan Geriye Kalanlar
Neslihan- 2 gün önce
Çok güzel bir yazı. Kaleminize sağlık. Bayramdan Geriye Kalanlar
Emre Bağce- 4 gün önce
Çok haklısınız Mustafa Bey, maalesef siyasi partile... Memleketi Toparlamak