- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 3 ay önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 164
07 Ocak 2026
Günaydın,
Cumhuriyetimizi kuran, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 1930’lu yıllarda hazırladığı “vatandaşlar için medeni bilgiler” kitabı 1931 yılında Talim Terbiye Dairesinin kararı ile ortaokul ve liselerde ders kitabı olarak okutuldu.
Demokrasi ve özgürlüklerin öneminin vurgulandığı kitapta “Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine özel herhangi bir düşünceye sahip olmak, seçtiği dinin gereklerini yapmak veya yapmamak hak ve özgürlüklerine sahiptir. Kimsenin düşüncesine ve vicdanına hakim olunamaz” yazıyordu. Bu ders 1968 yılında okullardan kaldırılmıştır.
Daha sonra muktedirler vatandaşa yurttaşlık bilinci verilmesini istememiş, hatta ülkemizi temsil eden büyükelçiler bile vatandaşlıktan ayrılmışlardır.
Güçlü ülke vatandaşlarının bakan olduğu günümüzde bizimki dertleşme!
Arkadaşlarıma esenlikler dilerim.
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Mustafa Atagün- 5 gün önce
Yapacak çok şey vardır. İnsanlık bunu gönlümüzün is... Yağma Düzeni
Emre Bağce- 2 hafta önce
Teşekkür ederim abı. Var olun. Dilimiz döndüğünce,... Yağma Düzeni
Kadir TEPE- 3 hafta önce
Değerli Hocam, yapacak şeyin ne olduğunu çok güzel... Yağma Düzeni