- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 1 ay önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 81
05 Ocak 2026
Günaydın,
Geçen hafta Somali’den özellikle Somali’den 1991’de ayrılarak tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland’i İsrail’in tanıması çok konuşuldu.
Medyadan edindiğim bilgilere göre 1884 yılında İngiltere, 1887 yılında İtalya tarafından sömürgeleştirilen ülke 1960’ta bağımsızlığı kazandıktan sonra iç çatışmalara sahne olmuş ve bazı bölgeler bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. Uluslararası tanınan, BM üyesi merkezi hükümet ülkenin küçük bir bölümünde egemendir.
Ben diplomat değilim, siyasetçi hiç değilim ancak vatandaş olarak bizim o ülkede ne işimiz var diye sormak, öğrenmek istiyorum. Orada üssümüz varmış, ülkenin denizlerini 10 yıl biz koruyacakmışız. Denizlerinde petrol ruhsatları almışız vs.
Ben İngiltere’nin, ABD’nin, İspanya’nın Belçika'nın vs.nin Afrikalarda, Okyanuslarda ne işleri var derken bizler de oralara açılmışız meğer!
Sonumuz hayır olur inşallah!
https://www.youtube.com/watch?v=FcrAPMXLRMc&t=297s
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Venüs- 2 gün önce
Tebrikler elbette aldık yerimizi bahçede :) açacağı... Şiir Bahçesine Davet "alayinasi...
Zeliha- 2 gün önce
Savaş onlar için sadece güç ve paradır giden canlar... Hegemonya Sarsılırken: ABD Yeni...
Ömer Can Talu- 1 hafta önce
Kıymetli hocam, sanırım bütün bunların altında yata... Neo-Arabesk Toplum