- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 3 ay önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 191
04 Mayıs 2926
Günaydın,
Seçilmişleri tutuklu, suç örgütü liderini tutuksuz yargılatarak, İstanbul operasyonlarını yoluna koyduktan sonra Adalet bakanlığına atanan, yatırımcılar için hukuk güvenliğinin önemli olduğunu hatırlatan kişinin başarılı görünmesi için bazı çevrelerde olağanüstü bir çaba görülüyor.
Gülistan Doku cinayeti ile ilgili gelişmeler, Rojvelat Kızmaz’ın ölümü ve diğer bazı faili meçhul cinayetlerin yeniden soruşturulması, yeni bakana bağlanmak istenmektedir.
Hukukçu arkadaşların affına sığınarak düşüncelerimi açıklamak isterim.
Bizim yargı sisteminde bir olayı soruşturma yetkisi Cumhuriyet savcısına ait değil midir? Savcının soruşturma açması için bakandan veya her hangi bir yerden talimat alması gerekir mi? Cumhuriyet savcıları olayları zamanında gerektiği gibi soruşturmayanları da sorgular mı?
Bakanın görevi, görev süresince yargıçlara kolaylık sağlamak değil mi?
Önemli bir hata yaptımsa arkadaşlarımın düzeltmesini isterim.
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Cafer Muhammed KARAMAN- 3 hafta önce
Çok güzel bir yazı olmuş. Son Mesaj
Neslihan- 3 hafta önce
Çok içten bir yazı, yüreğinize sağlık. 👋🦋🌸 Son Mesaj
Murat karaduman- 2 ay önce
Teşekkürler düşünce sisteminiz farklı bakış açıları... İyi İnsanlar Neden Acı Çeker?